Besök Clearwater International Sverige
Clearwater International

Alfort förvärvar minoritetsandel från Pomona-gruppen

Alfort & Cronholm grundades 1906. Bolaget var en pionjär inom det vi idag kallar för DIY, eller gör-det-själv-marknaden. Efter ett antal år med Pomona gruppen som delägare har familjen Alfort köpt tillbaka de utestående aktierna och äger därmed åter igen 100 procent av verksamheten.

Grunden till företaget omfattades av både detalj- och partihandel för färg och färghandelsprodukter. Under åren utvecklades bolaget till att även ha rikstäckande grossisthandel av penslar, förnödenheter och material. Alcro färg är idag Alcro-Beckers och ägs av Tikkurila Paints. Den andra delen, grossistverksamheten ägs fortfarande av familjen Alfort och verksamheten bedrivs fortfarande under namnet Alfort & Cronholm.

Bolaget omsätter idag cirka 450 miljoner sek och har cirka 70 medarbetare.

”Tillsammans med advokater och skatterådgivare fann vi en gynnsam och enkel lösning på ett komplext problem för alla parter. Det har varit en mycket intressant process för alla oss som varit inblandade och vi ser med stort intresse fram emot att följa utvecklingen i bolaget framgent”, kommenterar Joakim Tengzelius, VD och Partner på Valentum.

Om Valentum

Valentum är en nytänkande projektledare inom företagstransaktioner med fokus på försäljningar och förvärv av stora onoterade företag.

Vill du veta hur ditt företag står sig inför en potentiell försäljning?

Kontakta oss för att få en analys av ditt företag och marknad samt vilka möjligheter som finns inför en försäljning.

Vi använder cookies för att kunna erbjuda bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi hanterar cookies.