Besök Clearwater International Sverige
Clearwater International

Rådgivare till Accent Equity vid försäljningen av Hoist Group till Advent International

Clearwater International har agerat rådgivare åt Accent Equity vid försäljningen av Hoist Group, som tillhandahåller teknologiska lösningar för hotell, vilka möjliggör för hotellen att erbjuda sina gäster ett väl sammansatt paket av digitala lösningar för sina gäster.

Hoist Grop optimerar gästservicen genom att sammanlänka och analysera data från sin innovativa mjukvara inom Property Management & Booking, Managed IP Networks, Internet & TV Content såväl som andra digitala beröringspunkter med gästerna. Hoists huvudkontor finns i Stockholm, med 20 kontor i EMEA, och 500 anställda som tillhandahåller tjänster åt över 8000 hotell.

Ett konsortium ledd av Advent International förvärvar 100% av aktierna i Hoist Group, och de nya investerarna kommer att samarbeta med Hoist för att fortsätta bygga på bolagets framgångar och ledarskap i hotellsektorn, med ambitionen att skapa en Europeisk ledare inom hotellmjukvara. Advent kommer att understödja Hoist Group för att accelerera investeringar i produktinnovation, kundresa, och kommersiell tillväxt för att ytterligare stärka bolagets position.
Closing förväntas ske under H:2 2021 givet sedvanliga regulatoriska godkännanden, och slutförda konsultationer med facket i Frankrike.

 

”Hoist Group är ett bra exempel på en investering i linje med Accent Equitys strategi, där ett nära partnerskap med en driven entreprenör har resulterat i en fantastisk resa och utveckling av bolaget till en internationell succé. Vi är nöjda med att ha hittat en ny ägare av Hoist Group som kan hjälpa bolaget att växa ytterligare.”

Niklas Sloutski,CEO and Partner of Accent Equity Partners AB

 

”Med Advent vid vår sida så kommer vi att kunna lägga i ytterligare en växel och diversifiera vårt erbjudande ytterligare och snabbare, hotellen kommer att gynnas starkt av vår expansion. Vi ser med tillförsikt mot framtiden, speciellt sett till möjligheter att tillhandahålla ytterligare datadrivna produkter som kommer kunna hjälpa vår bransch att växa.”

Alfonso Tasso, CEO, Hoist Group

Om Valentum

Valentum är en nytänkande projektledare inom företagstransaktioner med fokus på försäljningar och förvärv av stora onoterade företag.

Vill du veta hur ditt företag står sig inför en potentiell försäljning?

Kontakta oss för att få en analys av ditt företag och marknad samt vilka möjligheter som finns inför en försäljning.

Vi använder cookies för att kunna erbjuda bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi hanterar cookies.