Besök Clearwater International Sverige
Clearwater International

Försäljning av Comet Consular Services till CIBT

Rådgivare till Comet Consular Services vid försäljningen till CIBT.

Comet Consular Services grundades 1985 och har sedan dess erbjudit professionella tjänster inom visum och legalisering på den nordiska marknaden. Idag är Comet en ledande aktör i Norden där bolaget lyckats bygga upp en imponerande position genom hög kundnöjdhet, starka relationer med ambassader och konsulat samt en god förmåga att hantera en föränderlig marknad. Comet fungerar som en länk mellan kunden och den internationella marknaden genom snabb och effektiv hantering av visumansökningar, legalisering, översättning, rörlighet och dokumentlogistik.

Bolagsgruppen förvärvades av CIBT som är en global aktör inom immigrations- och visumtjänster för företag och individer, med över 60 kontor i 27 länder. CIBT genomför regelbundet förvärv av bolag i sektorn och har sedan 2012 genomfört fler än 50 förvärv.

”Comet och CIBT delar värdegrund och har ett särskilt fokus på kundnöjdhet, smidighet gentemot marknadsförändringar och innovation. Tillsammans kommer Comet och CIBT att bli ett ännu mer robust serviceföretag, när det gäller hantering av visum och legaliseringar i Norden, och kommer kunna erbjuda högsta möjliga service till ännu fler nöjda kunder. Dessutom kommer personalen att få större utvecklingsmöjligheter i en global miljö” – Mats Collberg, ägare och VD på Comet Consular Services.

Comets omsättning 2018 var drygt 86 miljoner kronor och bolaget har ca 50 anställda. Bolaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Oslo och Helsingfors.

Valentum var rådgivare till Comet Consular Services ägare vid försäljningen till CIBT. Transaktionsteamet på Valentum bestod av Tomas Almgren, Henrik Jakobsson och Lovisa Bernhardsson.

Om Valentum

Valentum är en nytänkande projektledare inom företagstransaktioner med fokus på försäljningar och förvärv av stora onoterade företag.

Vill du veta hur ditt företag står sig inför en potentiell försäljning?

Kontakta oss för att få en analys av ditt företag och marknad samt vilka möjligheter som finns inför en försäljning.

Vi använder cookies för att kunna erbjuda bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi hanterar cookies.