Besök Clearwater International Sverige
Clearwater International

Försäljning av SIB till Lagercrantz Group

Vår familj började tillverka borstar redan i slutet av 1800-talet och själv har jag levt med SIB sedan jag föddes, säger Caroline Droeser. När bolaget skulle gå vidare till nya ägare var det därför mycket viktigt att bolaget hamnade i rätt hamn där bolaget och personalen fick en stark grund att stå på och som kunde stötta bolaget i den fortsatta utvecklingen. Valet hamnade på det börsnoterade företaget Lagercrantz Group.

SIB utvecklar, säljer och tillverkar specialgjorda borstar i stål och plast för snöröjning av landningsbanor på flygplatser samt för industriella applikationer inom verkstadsindustrin. SIBs kassettborstsystem är marknadsledande på nordeuropeiska flygplatser och har en stark position i Nordamerika. Försäljningen sker till stor del på export.

”Valentum har som finansiell rådgivare åt SIB drivit en bra försäljningsprocess och hittat en mycket passande köpare samt aktivt hjälpt ägarna till en bra lösning för familjen och bolaget”, säger Caroline Droeser.

Lagercrantz Group är en teknikkoncern som erbjuder värdeskapande teknik, antingen med egna produkter eller med produkter från ledande leverantörer. Inom koncernen finns ett 35-tal bolag, vart och ett orienterat mot en specifik delmarknad, en nisch. Gemensamt för bolagen är att värdeskapandet är stort, med hög grad av kundanpassning, support, service och andra tjänster.
Lagercrantz är verksamt i sju länder i Nordeuropa och i Kina. Koncernen har omkring 1100 anställda och omsätter drygt 2 500 MSEK. Bolagets aktie är listad på Nasdaq Stockholm sedan 2001.

Kontakt

Om Valentum

Valentum är en nytänkande projektledare inom företagstransaktioner med fokus på försäljningar och förvärv av stora onoterade företag.

Vill du veta hur ditt företag står sig inför en potentiell försäljning?

Kontakta oss för att få en analys av ditt företag och marknad samt vilka möjligheter som finns inför en försäljning.

Vi använder cookies för att kunna erbjuda bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi hanterar cookies.