Besök Clearwater International Sverige
Clearwater International

Försäljning av Byggnadstekniska Byrån till Sitowise

Rådgivare till Byggnadstekniska Byrån vid försäljningen till Sitowise.

Byggnadstekniska Byrån är ett marknadsledande konsultföretag inom byggsektorn som specialiserar sig på byggnadskonstruktion och geoteknik med fokus på kommersiella fastigheter och samhällsfastigheter. Under 2018 var omsättningen ca SEK 160 miljoner och närmare 140 anställda finns utspridda på kontoren i Stockholm, Göteborg, Uppsala och Jönköping.

”Sitowise är en utmärkt ny ägare och en stark partner för en fortsatt tillväxt och en vidare utveckling av serviceutbudet. Vi har en gemensam syn på framtida tillväxt och på betydelsen av lokal närvaro, en hög kompetensnivå och hög kvalitet i vår verksamhet.” – Erik Löb, VD Byggnadstekninska Byrån

”Byggnadstekniska Byrån har ett starkt varumärke, kunnig personal och långa kundrelationer, vilket gör bolaget till en perfekt partner för Sitowises strategiska expansion i Norden. Förvärvet innebär nya och signifikanta möjligheter för båda bolagen att växa och expandera serviceutbudet i Sverige.” – Pekka Eloholma, VD Sitowise

Sitowise är ett konsultföretag som efter förvärvet har närmare 1700 medarbetare. Koncernen erbjuder sina kunder ett heltäckande tjänsteutbud inom planerings-, expert- och digitaltjänster för urbana miljöer och är en av dom ledande planerings- och konsultbyråerna inom byggbranschen i Finland. Bolaget har också verksamhet i Norge, Baltikum och Polen.

Transaktionsteamet på Valentum bestod av Tomas Almgren, Henrik Jakobsson och David Hammarström.

Kontakt

David Hammarström

Associate Director

david.hammarstrom@cwicf.com

+46 70 666 29 54

Om Valentum

Valentum är en nytänkande projektledare inom företagstransaktioner med fokus på försäljningar och förvärv av stora onoterade företag.

Vill du veta hur ditt företag står sig inför en potentiell försäljning?

Kontakta oss för att få en analys av ditt företag och marknad samt vilka möjligheter som finns inför en försäljning.

Vi använder cookies för att kunna erbjuda bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi hanterar cookies.