Besök Clearwater International Sverige
Clearwater International

Försäljning av Kreavita till Læringsverkstedet

Læringsverkstedet tar över det privata skolbolaget Kreavita som driver Norrvikens Skola, Norra Strandskolan, Flottiljens Skola och Förskola, Capellaskolan och Täby Park Förskola. Förvärvet är i linje med Læringsverkstedets långsiktiga tillväxtstrategi och tydliga ambition att utveckla och driva Europas bästa förskolor och skolor där alla barn och elever blir sedda och känner sig värdefulla.

Kreavita är en ledande operatör av sex förskole- och skolenheter i Stockholmsområdet. Sedan 2008 har Kreavita framgångsrikt drivit inkluderande och resultatorienterade enheter av hög kvalitet och med starkt fokus på att omsorgsfullt förvalta det statliga uppdraget att leverera pedagogik i världsklass. De tidigare ägarna har även skapat en uppskattad cateringverksamhet med fokus på god och näringsrik mat som bidrar till barnens och elevernas livfullhet, kreativitet och motivation.

Omsättningen under 2018 var ca SEK 150 miljoner och närmare 900 barn och elever samt 200 medarbetare finns inom organisationen idag.

 ”Vi har skapat en organisation med framgånsgrika och populära förskolor och skolor som vi är stolta över. Det känns därför otroligt roligt att en så pass stor och välrenommerad ägare som Læringsverkstedet har visat intresse att överta Kreavita.” – Magnus Bergström, tidigare VD och ägare.

 ”Att de dessutom precis som vi är ett familjeföretag gör att det känns extra bra i magen, med Læringsverkstedet känner vi oss trygga i att Kreavitas barn, elever och medarbetare kommer att fortsätta få en trygg och stabil framtid” – Patrik Landelius, tidigare CFO och ägare.

Læringsverkstedet är Norges största privata förskolebolag och den enda nationella aktören i Norge där båda ägarna är pedagoger. Organisationen har nära 6 500 anställda och 25 000 barn utspridda över 200 förskolor i Norge samt 70 förskolor och skolor i Sverige. Efter Læringsverkstedet inresa i Sverige i augusti 2018 har flertalet verksamheter med olika namn förvärvats; Helianthus, Inspira, Palmlunds, Kubikskolan, Fyrklövern och nu Kreavita. Den svenska verksamheten kommer framöver att arbeta under ett gemensamnt namn – DIBBER.

Valentums transaktionsteam bestod av Tomas Almgren, Henrik Jakobsson och David Hammarström.

Om Valentum

Valentum är en nytänkande projektledare inom företagstransaktioner med fokus på försäljningar och förvärv av stora onoterade företag.

Vill du veta hur ditt företag står sig inför en potentiell försäljning?

Kontakta oss för att få en analys av ditt företag och marknad samt vilka möjligheter som finns inför en försäljning.

Vi använder cookies för att kunna erbjuda bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi hanterar cookies.