Besök Clearwater International Sverige
Clearwater International

Försäljning av TelliQ till Infobric

Valentum rådgivare till ägarna av TelliQ AB vid försäljningen till Infobric.

TelliQ är ett företag som specialiserar sig på kompletta digitala fordonssystem och tjänster för moderna fordonsflottor. Bolaget grundades år 2002 under namnet Arkub AB och var ett av de första bolagen i Sverige som specialiserade sig på telematik. TelliQ utvecklar och erbjuder webbaserade tjänster och lösningar, som ger beslutsstöd, förenklar vardagen och ökar lönsamheten till företag där fordon, maskiner och anläggningar utgör en viktig del av verksamheten. Idag har TelliQ AB 80.000 uppkopplade enheter och omsätter omkring SEK 105m, med en tillväxt på omkring 30 procent per år den senaste treårsperioden.

Infobric förvärvade 100% av aktierna i TelliQ AB. De tidigare ägarna kommer fortsatt både jobba kvar och återinvestera i koncernen som helhet. Tillsammans omsätter bolagen dryga SEK 300m.

Transaktionsteamet bestod av Tomas Almgren, Martin Agerup och Andreas Klavebäck.

Om Valentum

Valentum är en nytänkande projektledare inom företagstransaktioner med fokus på försäljningar och förvärv av stora onoterade företag.

Vill du veta hur ditt företag står sig inför en potentiell försäljning?

Kontakta oss för att få en analys av ditt företag och marknad samt vilka möjligheter som finns inför en försäljning.

Vi använder cookies för att kunna erbjuda bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi hanterar cookies.