Besök Clearwater International Sverige
Clearwater International

Försäljning av Unident till Triton

De två bröderna Nordwall, som grundade Unident i början av 90-talet efter att de gått ut gymnasiet, säljer nu en majoritetspost till riskkapitalbolaget Triton i det snabbväxande och lönsamma dentalbolaget för att kunna expandera ytterligare på de nordiska marknaderna.

Företaget som idag har nära 160 anställda och kontor i Sverige, Norge, Danmark och Finland, är en av de ledande distributörerna av dentala förbrukningsmaterial, utrustning, laboratorietjänster och dentalanalysprogramvara på den nordiska marknaden.

VD och grundare Marcus Nordwall kommenterar varför valet föll på Triton: ”Triton kombinerar en vilja och ekonomisk förmåga att stödja Unidents ytterligare tillväxt, med en stark kompetens inom hälso- och sjukvårdssektorn och en gedigen erfarenhet av att skapa affärer över hela Norden. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans som medägare. Vår vision är att vara förstahandsvalet för tandkliniker över hela Norden när de söker en pålitlig partner för leverans av tandvårdsprodukter, utrustning och relaterade tjänster”.

Valentum agerade rådgivare till ägarna av Unident vid försäljningen. Valentums transaktionsteam bestod av Joakim Tengzelius, Martin Agerup och Jonathan Enqvist

Om Valentum

Valentum är en nytänkande projektledare inom företagstransaktioner med fokus på försäljningar och förvärv av stora onoterade företag.

Vill du veta hur ditt företag står sig inför en potentiell försäljning?

Kontakta oss för att få en analys av ditt företag och marknad samt vilka möjligheter som finns inför en försäljning.

Vi använder cookies för att kunna erbjuda bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi hanterar cookies.