Besök Clearwater International Sverige
Clearwater International

Försäljning av Fractal Design till Litorina

Valentum rådgivare till ägarna av Fractal Design (FD Sweden AB) vid försäljningen till Litorina IV

Litorina IV investerar i Fractal Design, en ledande svensk aktör inom utveckling och försäljning av chassin, fläktar, kylsystem och strömförsörjning inriktade mot högpresterande gamingdatorer. Idag omsätter Fractal Design ca 275 miljoner kronor och säljer årligen över 400 000 chassin för gamingdatorer på mer än 40 marknader.

Fractal Designs kundgrupp består av PC-gamers vilket är en marknad som växer i snabb takt, särskilt segmentet bestående av krävande användare dit majoriteten av Fractal Designs kunder hör. Marknaden för PC-hårdvara riktad mot krävande användare beräknas växa 7 – 10 % årligen de kommande åren och är idag värd ca 18 miljarder USD.

Genom att kontinuerligt leverera en genomgående hög produktkvalitet med hög teknikhöjd har Fractal Design mottagit goda recensioner från användare såväl som professionella testare världen över.

För att påbörja nästa tillväxtresa har riskkapitalbolaget Litorina investerat i bolaget. ”Vi har en utmanande tillväxtplan framför oss, både i marknadsandel och på nya marknader. Vi ser det som att vi bara är i början av vår tillväxtresa. Med en stark ägare som har kompetens inom bolagsbyggande och som kan stödja med eventuellt kapital kan vi göra resan ännu snabbare”, säger Hannes Wallin, VD och grundare av Fractal Design.

Valentums transaktionsteam bestod av Robert Bäckström, Oscar Coster och Tomas Almgren.

Kontakt

Tomas Almgren

VD & Partner

tomas.almgren@cwicf.com

+46 70 450 03 69

Om Valentum

Valentum är en nytänkande projektledare inom företagstransaktioner med fokus på försäljningar och förvärv av stora onoterade företag.

Vill du veta hur ditt företag står sig inför en potentiell försäljning?

Kontakta oss för att få en analys av ditt företag och marknad samt vilka möjligheter som finns inför en försäljning.

Vi använder cookies för att kunna erbjuda bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi hanterar cookies.