Besök Clearwater International Sverige
Clearwater International

Försäljning av Me&I till Volati

På 9 år skapade Susan och Helene ett ledande företag inom hemförsäljning av kläder i Norden. I december 2013 valde ägarna att sälja 60 procent av företaget till Volati och tillsammans har de fortsatt arbeta gemensamt med den framgångssaga som tog sin början i mitten av 2000-talet i Skåne.

me& i erbjuder egendesignade kvalitetskläder för barn och deras föräldrar som distribueras genom hemförsäljning av över 800 säljare. Sedan starten för cirka 9 år sedan har bolaget vuxit till en verksamhet som omsätter 200 Mkr med aktivitet i Sverige, Finland, Norge, Tyskland och Storbritannien.

Som ett led i den tillväxt som bolaget befann sig i så ville ägarna hitta en partner som kunde bistå i den internationella expansionen. Valet föll på Volati, ett svenskt investmentbolag med stor erfarenhet från att utveckla företag tillsammans med dess tidigare ägare.

”Vi ser detta som ett perfekt sätt att utveckla me&i. Vi är stolta över vad vi byggt under nio år – samtidigt vill vi utvecklas och gå vidare. Med Volati som delägare får vi tillgång till kunnande, kapital och nätverk och det ska bli spännande att ta verksamheten till en ny nivå”, säger Susan Engvall, VD me&i.

Intresset för me&i var stort bland investerare; me&i är ett mycket attraktivt företag som på kort tid etablerat sig som en ledande aktör på den nordiska marknaden och som samtidigt har stora möjligheter att växa på den europeiska marknaden.

”Vi är mycket glada över att ha fått möjligheten att bistå Susan och Helene i denna transaktion och vi har stor tilltro att den framgångssaga som startades i Barsebäck för nio år sedan kommer att fortsätta utvecklas positivt framgent. Volati är en mycket bra partner för me&i och vi ser med spänning fram emot att följa den fortsatta utvecklingen både i Sverige och internationellt”, kommenterar Joakim Tengzelius

Den nya delägaren Volati grundades 2003 av Karl Perlhagen och Patrik Wahlén och skapar värde genom professionelt, aktivt och ansvarsfullt utövande av ägarrollen i ett antal utvalda bolag. Volati omsatte dryggt 1,2 miljarder sek under 2013 och hade samtidigt genom förvärvet av me&i investeringar i sju företag.

Om Valentum

Valentum är en nytänkande projektledare inom företagstransaktioner med fokus på försäljningar och förvärv av stora onoterade företag.

Vill du veta hur ditt företag står sig inför en potentiell försäljning?

Kontakta oss för att få en analys av ditt företag och marknad samt vilka möjligheter som finns inför en försäljning.

Vi använder cookies för att kunna erbjuda bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi hanterar cookies.