Besök Clearwater International Sverige
Clearwater International

Försäljning av Tepac till Storskogen

Valentum rådgivare till ägarna av Tepac vid försäljningen till Storskogen.

Tepac grundades 2001 av Fredrik Englund och Patrik Antonsson och har sedan dess etablerat sig som en av de ledande aktörerna inom stambyten i Mälardalsregionen. Kundbasen består primärt av bostadsrättsföreningar och bolaget är en av få tjänsteleverantörer i sitt segment som utför stambyten med kvarboende. Sedan start har Tepac haft en tydlig målsättning att kontinuerligt effektivisera stambytesprocessen och bolaget har framgångsrikt utformat en arbetsmetodik som säkerställer kvalitet och kundnöjdhet i alla led.

”Vi är glada att få Storskogen som långsiktig och finansiellt stark huvudägare. Vi ser fram emot att fortsätta att driva och bygga bolaget vidare tillsammans med Storskogen”, säger Tepacs VD Richard Englund, och får samtidigt medhåll av grundarna Patrik Antonsson och Fredrik Englund.

”Vi är mycket glada över att ha förvärvat Tepac. Det är ett mycket välskött bolag med en framgångsrik affär. Vi ser fram emot att utveckla bolaget tillsammans med ledningen.”, säger Peter Ahlgren ansvarig för affärsområdet Tjänster.

Tepac har idag ca 35 anställda och redovisade under det senaste räkenskapsåret en omsättning om ca SEK 134m och ett EBITDA-resultat om ca SEK 30m. Storskogen förvärvade en majoritet av aktierna och grundarna av Tepac bibehåller operativa roller i bolagsledningen.

Valentums transaktionsteam bestod av Tomas Almgren och David Hammarström.

Om Valentum

Valentum är en nytänkande projektledare inom företagstransaktioner med fokus på försäljningar och förvärv av stora onoterade företag.

Vill du veta hur ditt företag står sig inför en potentiell försäljning?

Kontakta oss för att få en analys av ditt företag och marknad samt vilka möjligheter som finns inför en försäljning.

Vi använder cookies för att kunna erbjuda bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi hanterar cookies.