Besök Clearwater International Sverige
Clearwater International

Rådgivare åt Cooee Design i försäljningen till Altor och Network of Design

Cooee Design är ett snabbväxande svenskt designvarumärke som erbjuder en rad produkter inom heminredning såsom vaser, brickor och prydnadsföremål. Bolaget grundades 2007 av Catrine Åberg, Henrik Åberg, och Lars Åberg som tillsammans framgångsrikt utvecklat bolaget och varumärket sedan dess. Produkterna är otroligt uppskattade av konsumenter och varumärket har en stor följarbas på sociala medier.

Bolaget har ett nära samarbete med framstående designers såsom Kristiina Engelin, Eddie Gustafsson, Hans-Christian Bauer, Lars Tornoe, Anders Pfeiffer Gjengedal och Tim Torp Hansen. Cooee Design säljer sina produkter genom den egna webshopen, men har också ett brett nätverk av återförsäljare i Skandinavien och Tyskland, och även utanför Europa.

Altor Equity Partners förvärvar Cooee Design som en del av sin bolagsgrupp Network of Design, med starka konsumentvaror och där bolag såsom String Furniture ingår sedan tidigare. Nuvarande ägare kvarstår med en stor ägarandel efter förvärvet och kommer att fortsätta bidra till bolagets utveckling i samarbete med Altor framöver.

”Som ägare och entreprenörer har det legat oss varmt om hjärtat att driva och utveckla vårt familjeföretag. Försäljningsprocessen har varit ett beslut som tagit sin tid för familjen att fatta. Den första delen var att finna rätt rådgivare och partner att vara med oss i processen och ta oss hela vägen i mål. Redan vid första mötet med Anton Truvé på Clearwater infann sig en bra känsla av både kunskap, lojalitet och engagemang. Vi upplevde snabbt att teamet ständigt fanns tillgängliga, tidigt som sent alla dagar i veckan. Stora som små frågor kunde lyftas. Detta gjorde att vi snabbt kände oss trygga i vårt samarbete. Teamet Clearwater satte snabbt en agenda med veckoschema som vi med deras hjälp kunde hålla. Vi kunde snart se att Clearwater med sin professionalitet och kunskap kunde ta fram ett antal för oss intressanta köpare och leda oss vidare till att fatta ett slutgiltigt beslut. Till slut föll valet på Altor och deras nya satsning Network of Design, där ser vi framemot att vara med och bygga upp en grupp av framstående designföretag. Vi vill tacka teamet på Clearwater för ett fantastiskt gott samarbete!” – Familjen Åberg, grundare av Cooee Design

Om Valentum

Valentum är en nytänkande projektledare inom företagstransaktioner med fokus på försäljningar och förvärv av stora onoterade företag.

Vill du veta hur ditt företag står sig inför en potentiell försäljning?

Kontakta oss för att få en analys av ditt företag och marknad samt vilka möjligheter som finns inför en försäljning.

Vi använder cookies för att kunna erbjuda bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi hanterar cookies.