Besök Clearwater International Sverige
Clearwater International

Rådgivare till String Furniture i försäljningen till Altor och Network of Design

String Furniture är ett svenskt ledande designvarumärke inom modulära hyllsystem, med en historia som grundas i den svenska designklassikern Stringhyllan designad av Nils och Kajsa Strinning 1949. String Furniture grundades 2004 av Pär Josefsson och Peter Erlandsson i nära samarbete med Strinningfamiljen, och har sedan dess vuxit kraftigt över åren.

Bolaget har expanderat kraftigt geografiskt, och finns idag över stora delar av världen. Starka marknader är förutom Skandinavien även exempelvis Tyskland och Japan. Bolaget har ett nära samarbete med framstående formgivare i branschen och har över åren kontinuerligt utvecklat produktutbudet med såväl tillägg till hyllsystemen som nya produktlinjer. 2020 omsatte String Furniture 330 miljoner SEK och bolaget fortsätter att växa stadigt.

Altor Equity Partners förvärvar String Furniture som den första byggstenen i en bolagsgrupp inom konsumentvarumärken, Network of Design. Nuvarande ägare kvarstår med en stor ägarandel efter förvärvet och kommer att fortsätta bidra till bolagets utveckling i samarbete med Altor framöver.

 

”Clearwater bistod oss under hösten i en strukturerad och välordnad process där vi utvärderade ett antal potentiella köpare utifrån en rad kriterier. Teamet var med oss från start till mål med såväl produktion av processmaterial som Due Diligence och förhandlingar.

Valet föll till slut på Altor och deras nya satsning Network of Design där vi ser fram emot att vara med och bygga upp ett framstående house of brands inom design.

Att använda oss av Clearwater som rådgivare var naturligt då de kändes kompetenta, jordnära och trovärdiga. De var pragmatiska och ärliga med vad som förväntades av oss under processen och vad resultatet skulle bli, och stod ut med ett bra track record i vårt storlekssegment samt ett bra internationellt kontaktnät.

Vi tackar Clearwaterteamet för en väl genomförd process och ett gott samarbete!”

Pär Josefsson och Peter Erlandsson, Grundare, String Furniture

Om Valentum

Valentum är en nytänkande projektledare inom företagstransaktioner med fokus på försäljningar och förvärv av stora onoterade företag.

Vill du veta hur ditt företag står sig inför en potentiell försäljning?

Kontakta oss för att få en analys av ditt företag och marknad samt vilka möjligheter som finns inför en försäljning.

Vi använder cookies för att kunna erbjuda bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi hanterar cookies.