Besök Clearwater International Sverige
Clearwater International

Fagerhult förvärvar We-Ef Leuchten

För att ytterligare stärka Fagerhultgruppens position inom den professionella belysningsmarknaden, har Fagerhult undertecknat avtal om att förvärva 100% av aktierna i WE-EF Leuchten, med säte i Bispingen, Tyskland. Värdet på transaktionen uppgår till 81 MEUR (Enterprise Value).

WE-EF designar och tillverkar utomhusarmaturer för en rad olika applikationsområden. Företaget har två fabriker i Tyskland och en i Thailand; samt monteringsanläggningar i Australien, Frankrike och USA.

Genom förvärvet av WE-EF uppnår koncernen en total försäljning inom utomhusbelysning som överstiger 100 MEUR på årsbasis. Samtidigt skapas ett flertal synergier såsom (i) möjligheten att stärka Fagerhultgruppens position inom utomhussegmentet, (ii) förstärker den existerande försäljningen i Tyskland, Frankrike, USA och Australien, samt (iii) signifikant ökad närvaro inom regionen Asia-Pacific.

AB Fagerhult (publ), grundat 1945 med rötter från Västergötland, är idag ett av Europas ledande belysningsföretag med totalt 2 700 medarbetare i mer än 20 länder och är noterat på Nasdaq OMX Stockholm.

Kontakt

Gustaf Plyhm

Partner

gustaf.plyhm@cwicf.com

+46 709 39 21 12

Om Valentum

Valentum är en nytänkande projektledare inom företagstransaktioner med fokus på försäljningar och förvärv av stora onoterade företag.

Vill du veta hur ditt företag står sig inför en potentiell försäljning?

Kontakta oss för att få en analys av ditt företag och marknad samt vilka möjligheter som finns inför en försäljning.

Vi använder cookies för att kunna erbjuda bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi hanterar cookies.