Besök Clearwater International Sverige
Clearwater International

Försäljning av CURA of Sweden till Verdane

Valentum rådgivare till ägarna av CURA of Sweden.

CURA of Sweden grundades 2017, och har på mycket kort tid etablerat sig som det ledande varumärket inom tyngdtäcken och andra sömnrelaterade produkter för sovrummet. Hundratusentals kunder har de senaste åren förbättrat sin nattsömn med hjälp av CURA´s tyngdtäcken, och stort fokus läggs på såväl funktions-, kvalitets- som hållbarhetsaspekter i produkten. Bakom succén ligger Sundsvallsentreprenören Johan Andersson, med gedigen bakgrund inom hälsobranschen. CURA har vuxit extremt snabbt och har etablerat distribution  i hela norden genom ett stort nät av återförsäljare, och man har dessutom kopplat ett namnkunnigt team av sömnexperter till bolaget utöver Börje Salming som bolagets Brand Ambassador. Bolaget fortsätter att satsa stenhårt på att expandera internationellt, och flera större geografier ligger i planen för den närmaste tiden.

För att fortsätta den snabba tillväxten, och dessutom få starkt stöd från en kunnig partner blev Verdane ett naturligt val efter en process under våren 2020. Grundarna kvarstår efter transaktionen med en stor ägarandel i bolaget, och partnerskapet har redan inneburit rekrytering av starka namn till såväl styrelse som ledningsgrupp.

”Som grundare, huvudägare och framförallt entreprenör upplever jag att det är av helt avgörande betydelse att som person bli förstådd av människor man får personligt förtroende för. Att sätta sig in i bolagets räkenskaper, potential, värderingsgrunder skulle jag säga är den enklaste delen av arbetet i processen att hitta lämplig köpare till entreprenörens bolag. Men att förstå personen bakom bolaget och att dennes ägande var/är känslomässigt starkt förknippat med bolaget tror jag inte är lika vanligt. För mig var den delen livsviktig.

Teamet från Valentum som bistod mig under hela processen med Verdane visade förutom 5-stjärnig kompetens i vad avser den rent affärsmässiga delen av affären också en fullständig förståelse för det jag ovan nämner. Med ett enormt stort tålamod och en alltid lika tillgänglig serviceanda, då jag lördag som söndag bombarderade dom med frågor och oroliga funderingar av alla de slag, gav dom mig en trygghet som jag fullt ut kunde lita på. Utan den hjälpen och förståelsen skulle jag inte som tidigare huvudägare i CURA ha nått ens i närheten av samma framgång som nu blev fallet. Tack Anton, Andreas m fl!”

Johan Andersson, Grundare CURA of Sweden

Om Valentum

Valentum är en nytänkande projektledare inom företagstransaktioner med fokus på försäljningar och förvärv av stora onoterade företag.

Vill du veta hur ditt företag står sig inför en potentiell försäljning?

Kontakta oss för att få en analys av ditt företag och marknad samt vilka möjligheter som finns inför en försäljning.

Vi använder cookies för att kunna erbjuda bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi hanterar cookies.