Besök Clearwater International Sverige
Clearwater International

Försäljning av Fritidsfabriken till Altor

Valentum rådgivare till ägarna av Fritidsfabriken (RevolutionRace AB) vid försäljningen till Altor

Altor investerar i RevolutionRace, ett ledande svenskt direct-to-consumer varumärke som designar och utvecklar högkvalitativa funktionskläder som marknadsförs på bolagets web shop. Bolaget har haft en häftig tillväxtresa sedan starten 2013 och omsatte drygt 120 miljoner kronor under räkenskapsåret med slut i juni 2017, med hög lönsamhet. Bolaget har under de senaste 14 månaderna framgångsrikt expanderat geografiskt och lanserat i Norden och stora delar av övriga Europa.

RevolutionRace har en spännande position i den växande outdoor-marknaden, med ett flertal oberoende trender där bolaget är väl positionerat. I centrum en prisvärd produkt med högsta kvalitet, tillsammans med en framgångsrik digital marknadsföringsstrategi och en direct-to-consumer försäljningsmodell där ett flertal led i värdekedjan kan kapas.

För att ytterligare accelerera bolagets tillväxtresa valde grundarna att sälja en minoritet till Altor IV. Altor har relevant erfarenhet från att stötta bolag i outdoor-sektorn och har, som exempel, investerat i Rossignol och Helly Hansen.

”När vi började leta efter en partner letade vi efter någon som kunde komplettera oss och bidra med relevant erfarenhet” säger Pernilla och Niclas Nyrensten, grundare av RevolutionRace.

Valentums transaktionsteam bestod av Gustaf Plyhm, Martin Agerup och Anton Truvé.

Kontakt

Gustaf Plyhm

Partner

gustaf.plyhm@cwicf.com

+46 709 39 21 12

Om Valentum

Valentum är en nytänkande projektledare inom företagstransaktioner med fokus på försäljningar och förvärv av stora onoterade företag.

Vill du veta hur ditt företag står sig inför en potentiell försäljning?

Kontakta oss för att få en analys av ditt företag och marknad samt vilka möjligheter som finns inför en försäljning.

Vi använder cookies för att kunna erbjuda bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi hanterar cookies.