Besök Clearwater International Sverige
Clearwater International

Försäljning av Frontit till Priveq

Rådgivare till Frontit vid försäljningen till Priveq.

Riskkapitalbolaget Priveq förvärvade en majoritetspost i Frontit, ett expansivt konsultbolag med tjänster inom management och IT, för att fortsatta bolagets expansion. Frontit hade sedan 2007 ägts och aktivt drivits av en enskild huvudägare, Pierre Bjurhager, tillsammans med ledning och övrig personal. Med denna affär stärker bolaget sin position och fortsatta tillväxt med Priveq som huvudägare och partner.

Sedan 2007 har Frontit vuxit med kontor i Stockholm, Sundsvall, Västerås, Örebro, Norrköping och Malmö och har idag ca 190 anställda. Frontits inriktning och tillväxtresa fortsätter som tidigare med VD Anneli Angeling tillsammans med företagsledning och medarbetare. Tidigare ägare kommer fortsatt att ingå i ägargruppen.

Företaget erbjuder erfarna konsulter inom management och IT till såväl privat som offentlig sektor. Frontit bidrar med kompetens och kraft till företags och organisationers förändringsarbeten. Företaget har i sju år i rad utsetts till en av Sveriges bästa arbetsplatser av ”Great Place to Work” och hade år 2017 en omsättning om 189 MSEK.

Frontit är ett värderingstyrt bolag med en öppen och inkluderande företagskultur med visionen ”att utveckla individer och verksamheter att nå sin fulla potential”. Det var mycket viktigt att hitta en partner som förstår och respekterar denna kultur och värdegrund och ser potentialen framåt.

”Vi är väldigt glada över att Priveq är ny tillväxtpartner till Frontit. Vi ser fram emot att ta nästa steg i vår utveckling och är övertygade om att Priveq, med sin breda erfarenhet från över 100 tillväxtbolag, kommer att kunna bidra till en spännande utveckling framöver”, säger Anneli Angeling, VD på Frontit.

”Vi är imponerade över hur Frontit genom sitt tjänsteerbjudande skapat sig en nischad position på den svenska marknaden. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans framöver och aktivt bidra till Frontits framtida tillväxt- och utvecklingsresa.” säger Henrik Westfeldt, Partner på Priveq.

Valentums transaktionsteam bestod av Joakim Tengzelius, Henrik Jakobsson och Henrik Falkenby.

Kontakt

Henrik Jakobsson

Director

henrik.jakobsson@cwicf.com

+46 727 16 61 00

Om Valentum

Valentum är en nytänkande projektledare inom företagstransaktioner med fokus på försäljningar och förvärv av stora onoterade företag.

Vill du veta hur ditt företag står sig inför en potentiell försäljning?

Kontakta oss för att få en analys av ditt företag och marknad samt vilka möjligheter som finns inför en försäljning.

Vi använder cookies för att kunna erbjuda bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi hanterar cookies.