Besök Clearwater International Sverige
Clearwater International

Försäljning av Götessons till Accent

Valentum var rådgivare till Connecting Capital och management vid försäljningen av Götessons Industri AB till Accent.

Götessons med säte i Ulricehamn, Sverige, grundades 1984 och har sedan dess utvecklats till en internationell grupp som erbjuder ett komplett utbud av arbetsmiljölösningar, med fokus på kontorsytor.

Gruppen förses med akustisk konsultexpertis av Akustikmiljö, i Falkenberg, Sverige. Götessons breda produktutbud inkluderar idag bords- och golvskärmar, belysning, vägg- och takabsorbenter, sittmöbler och tillbehör för kontorsmiljö. Under 2018 omsatte gruppen cirka 300 miljoner SEK med en tillväxt av, i genomsnitt, 18% per år sedan 2015. Totalt har gruppen cirka 100 anställda.

Accent har förvärvat andelarna från den befintliga majoritetsägaren Connecting Capital och vissa nyckelanställda. Ledningen och Johan Götesson, son till grundaren Ola Götesson, kommer att återinvestera tillsammans med Accent och kommer att fortsätta utveckla gruppen i nära samarbete med Accent.

”Vi är mycket glada att Accent ansluter sig till vår resa. Vi känner oss säkra på att Accent kommer att förse oss med den erfarenhet, stöd och resurser vi behöver för att fortsätta utveckla vår internationella närvaro och vara ledande med våra innovativa produkter. Vi ser fram emot ett starkt partnerskap och är väldigt optimistiska gällande vår tillväxttakt”, säger Emil Johansson, VD på Götessons.

”Vi är väldigt imponerade över den starka tillväxtutveckling Götessons ledningsgrupp utfört och är nu ivriga att påbörja vårt partnerskap. Det är extra uppmuntrande att ha ett väldigt motiverat team som ansluter sig till Accent som delägare. Vi ser väldigt mycket fram emot att hjälpa till med gruppens internationella expansion och att fortsätta stödja Götessons framgångsrika produktutveckling”, säger Niklas Sloutski, Partner och VD på Accent.

Kontakt

Tomas Almgren

VD & Partner

tomas.almgren@cwicf.com

+46 70 450 03 69

Om Valentum

Valentum är en nytänkande projektledare inom företagstransaktioner med fokus på försäljningar och förvärv av stora onoterade företag.

Vill du veta hur ditt företag står sig inför en potentiell försäljning?

Kontakta oss för att få en analys av ditt företag och marknad samt vilka möjligheter som finns inför en försäljning.

Vi använder cookies för att kunna erbjuda bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi hanterar cookies.