Besök Clearwater International Sverige
Clearwater International

Försäljning av Infront IT-Partner till ShortCap

Rådgivare till Infront IT-Partner vid försäljningen till ShortCap.

ShortCap förvärvade 51% av IT-supplybolaget Infront IT-Partner. Bolaget har vuxit snabbt sedan det bildades 2011 av de tre entreprenörerna Johan Rosenqvist, Patrik Sandin och Henrik Enbom som alla kommer att vara kvar som ägare samt fortsätta arbeta operativt i bolaget. Infront IT-Partner omsätter idag ca 400 MSEK och är en ledande leverantör av IT-utrustning, licenser och konsulttjänster till små och medelstora företag i Sverige. Som en av branschens snabbast växande IT-återförsäljare med 95% kundnöjdhet i den senast genomförda kundundersökningen fortsätter Infront IT-Partner att vara en stark utmanare på marknaden.

I ShortCaps ägarled finns stor kompetens inom IT-supply och IT-konsulting, vilket ger möjlighet till breddning och utveckling av bolaget. Det nya ägarskapet skapar möjligheter för Infront IT-Partner att fortsätta sin tillväxtresa och utvecklas till att bli en ännu starkare helhetsleverantör för såväl befintliga som nya kunder.

”ShortCap investerar i snabbväxande och dynamiska bolag, bl.a med inriktning mot IT och Internet-marknaden. Infronts grundare har imponerat mycket på oss där de genom en närhet och förståelse för kunder inom SMB-marknaden hittat en intressant affärsmodell som vi tror mycket på. Tillsammans med våra specialister inom sektorn tror vi att Infront kan accelerera sin expansion och bredda sin verksamhet”, säger Eric Severin, VD på ShortCap.

”Den nya ägarkonstellationen kommer ge oss den erfarenhet vi behöver för att stärka våra erbjudanden och fortsätta vår tillväxtresa. Vi ser fram emot att tillsammans med ShortCap fortsätta vår strävan att bli våra kunders bästa leverantör”, säger Johan Rosenqvist, grundare.

”Tillsammans med de nya ägarna får vi en ny kompetens i styrelsen som kommer att hjälpa oss att utveckla Infront ytterligare”, säger Patrik Holmström, VD Infront IT-Partner.

Valentums transaktionsteam bestod av Gustaf Plyhm, Henrik Jakobsson, David Hammarström och Anton Truvé.

Kontakt

Henrik Jakobsson

Director

henrik.jakobsson@cwicf.com

+46 727 16 61 00

Om Valentum

Valentum är en nytänkande projektledare inom företagstransaktioner med fokus på försäljningar och förvärv av stora onoterade företag.

Vill du veta hur ditt företag står sig inför en potentiell försäljning?

Kontakta oss för att få en analys av ditt företag och marknad samt vilka möjligheter som finns inför en försäljning.

Vi använder cookies för att kunna erbjuda bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi hanterar cookies.