Besök Clearwater International Sverige
Clearwater International

Försäljning av Art Clinic till MVI

Valentum rådgivare till ägarna av Art Clinic vid försäljningen till MVI.

MVI har gått in som delägare och partner till ägarna av Art Clinic. Syftet är att med förstärkt kapitalbas underlätta ytterligare tillväxt och utveckling av Art Clinics redan framgångsrika verksamhet.

Art Clinic är en av landets ledande specialistkliniker och erbjuder specialistvård med professionellt omhändertagande och personlig service, verksamheten bedrivs inom en rad olika specialiteter bl.a. ortopedi, ryggkirurgi, estetisk & rekonstruktiv plastikkirurgi, samt injektionsbehandlingar.

Företaget grundades 1999 och finns idag representerade på bl.a. följande orter: Göteborg, Uppsala och Jönköping. Mottagningsverksamhet finns även på ett flertal orter i landet.

Förutom privatbetalande patienter kommer patienter till klinikerna via remiss från Landstingen samt från landets ledande försäkringsbolag via s.k. sjukvårdsförsäkringar.

Omsättningen 2017 var 239 miljoner kr, Art Clinic har idag ca 140 st. fastanställda medarbetare.

”Jag är oerhört stolt över den utveckling och den vård och omsorg som erbjuds på Art Clinic. Vi har en fantastisk personal och koncernens fokus på kvalitet, trygghet, omsorg har sedan start mottagits mycket positivt av marknaden. Vi är fortfarande i början av vår resa, tillsammans med MVI kan vi fortsätta vår ambitiösa plan för tillväxt och utveckling av koncernen”
Ronnie Pettersson VD och delägare i Art Clinic.

Valentums transaktionsteam bestod av Tomas Almgren, Henrik Jakobsson och Oscar Celsing.

Kontakt

Tomas Almgren

VD & Partner

tomas.almgren@cwicf.com

+46 70 450 03 69

Om Valentum

Valentum är en nytänkande projektledare inom företagstransaktioner med fokus på försäljningar och förvärv av stora onoterade företag.

Vill du veta hur ditt företag står sig inför en potentiell försäljning?

Kontakta oss för att få en analys av ditt företag och marknad samt vilka möjligheter som finns inför en försäljning.

Vi använder cookies för att kunna erbjuda bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi hanterar cookies.