Besök Clearwater International Sverige
Clearwater International

Försäljning av CAIA Cosmetics till Verdane

Valentum rådgivare till ägarna av CAIA Cosmetics.

CAIA Cosmetics grundades i mars 2018 av skönhetsveteranerna Mikael Snabb och Jesper Matsch, tillsammans med Bianca Ingrosso och hennes manager Vanessa Lindblad. Bolaget sålde sin första produkt i november samma år och tillväxten sedan första lanseringen har varit explosionsartad – bolaget finns idag i över 30 länder och siktar på att mer än fördubbla omsättningen från 2019-års SEK 55m under innevarande år.

Bolaget har ett enormt kvalitetsfokus och jobbar uteslutande med världens absolut bästa fabriker. Genom att marknadsföra produkterna direkt till kund erbjuder CAIA produkter av världsklass till ett pris som annars inte vore möjligt.

Den bakomliggande orsaken till att CAIAs ledningsgrupp valde att ta in en partner är för att accelerera tillväxten och få in värdefull expertis kring e-handel och internationell expansion. Även om bolaget sålt över 600.000 produkter till kunder i 30 olika länder kommer merparten av intäkterna fortfarande från Sverige, Norge och Finland. I Verdane får CAIA en partner med gedigen erfarenhet från att stötta bolag inom e-handeln generellt, men även så kallade digital native vertical brands.

”Vi tror att det finns en lucka på två-tre år där vi har stora möjligheter att vinna marknadsandelar internationellt. Ledningsgruppen var överens om att vi gärna ville ta in en partner för att hjälpa oss i expansionen. Vi vill inte gå fel och lära oss av misstagen, utan göra rätt från början”, säger Mikael Snabb.

CAIAs ledningsgrupp kommer att vara engagerade i full kapacitet även efter transaktionen och kvarstår alla som delägare pro-rata sina respektive ägarandelar från innan partnerskapsaffären med Verdane.

Transaktionsteamet bestod av Tomas Almgren, Martin Agerup, Felicia Nordin

Kontakt

Martin Agerup

Director

martin.agerup@cwicf.com

+46 73 300 00 14

Om Valentum

Valentum är en nytänkande projektledare inom företagstransaktioner med fokus på försäljningar och förvärv av stora onoterade företag.

Vill du veta hur ditt företag står sig inför en potentiell försäljning?

Kontakta oss för att få en analys av ditt företag och marknad samt vilka möjligheter som finns inför en försäljning.

Vi använder cookies för att kunna erbjuda bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi hanterar cookies.