Besök Clearwater International Sverige
Clearwater International

Försäljning av Fasadgruppen till Connecting Capital

Det svenska investmentbolaget Connecting Capital investerar i Fasadgruppen, Sveriges största och enda rikstäckande leverantör av fasadrenoveringar. Bolaget bildades 2016 i samband med samgåendet av två av Sveriges ledande fasadentreprenörer, STARK Fasadrenovering och Karlssons Fasadrenovering, med syftet att skapa Sveriges ledande helhetsleverantör av utvändig renovering. Sedan dess har Fasadgruppen haft en imponerande tillväxtresa med stark organisk som har kompletterats av en rad tilläggsförvärv som har breddat både tjänsteutbudet men även bolagets geografiska täckning. Idag består Fasadgruppen av 5 fasadentreprenörer som alla har ledande positioner på respektive lokala marknad. Bolaget kontrollerar även Robust Hyrställning som tillhandahåller byggställningar.

På årsbasis omsätter Fasadgruppen över 600 miljoner kr och har cirka 350 anställda.

Ledningen och nyckelpersoner kommer fortsätta att äga en betydande minoritet i bolaget och kommer tillsammans med Connecting Capitals stöd utveckla verksamheten och fortsätta den konsolideringsresa som påbörjats. ”Det känns spännande att få arbeta med Connecting Capital och ta del av deras breda och långa erfarenhet inom näringsliv och bolagsutveckling. Detta, tillsammans med vår specifika branschkunskap och innovation skapar gynnsamma förutsättningar för att växa Fasadgruppen till nästa nivå. Connecting Capitals långsiktiga engagemang borgar för en trygg tillväxt för Fasadgruppen” säger Mikael Karlsson, VD och största delägare i Fasadgruppen.

Valentum agerade rådgivare till ägarna av Fasadgruppen vid försäljningen. Valentums transaktionsteam bestod av Gustaf Plyhm, Oscar Celsing, Henrik Jakobsson och Henrik Falkenby.

Kontakt

Gustaf Plyhm

Partner

gustaf.plyhm@cwicf.com

+46 709 39 21 12

Om Valentum

Valentum är en nytänkande projektledare inom företagstransaktioner med fokus på försäljningar och förvärv av stora onoterade företag.

Vill du veta hur ditt företag står sig inför en potentiell försäljning?

Kontakta oss för att få en analys av ditt företag och marknad samt vilka möjligheter som finns inför en försäljning.

Vi använder cookies för att kunna erbjuda bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi hanterar cookies.