Besök Clearwater International Sverige
Clearwater International

Försäljning av Flygbussarna till Vy

Rådgivare till Transdev vid försäljning och carve-out av Flygbussarna Airport Coaches till Vy.

Den internationella transportkoncernen Transdev Group med över 80 000 medarbetare har tagit ett strategiskt beslut att fokusera på kärnverksamheten, upphandlad trafik och tjänster mot företagskunder (B2B). Med anledning av detta beslutades att Flygbussarna i Sverige skulle avyttras.

Flygbussarna erbjuder enkla och bekväma busstransporter till och från alla de stora flygplatserna i Sverige. Bolaget är ledande i Sverige inom kollektiva transporter till och från flygplatser och omsätter över 500 miljoner SEK. Med 85 fossilfria bussar i sin flotta kör Flygbussarna till sju flygplatser fördelat på tolv linjer. Totalt sett gjordes det närmare fem miljoner resor med Flygbussarna under 2019.

Köparen Vy är ett av de största tåg- och bussbolagen i Norden med en omsättning om ca 16 miljarder NOK. Vy:s bussverksamhet består av 7 400 medarbetare och 3 300 bussar och har en omsättning på 6 miljarder norska kronor inom både upphandlingar och kommersiell trafik. Vy:s tågverksamhet består av 3 200 medarbetare och har en omsättning på 9,6 miljarder NOK.

”Flygbussarna har varit en framgångsrik del av Transdev Sverige och har vuxit betydligt sedan förvärvet 2007. Vi är mycket glada över att kunna berätta att det blir Vy som tar över som en ny ägare av Flygbussarna. De har precis som Flygbussarna ett starkt kundfokus och kommer kunna fortsätta utveckla verksamheten på lång sikt”, säger Gunnar Schön, VD Transdev Sverige.

”Från Flygbussarnas sida ser vi nu framemot att få bli en del av Vy-koncernen. Vi kommer att få en ägare som vill fokusera på B2C-verksamheten och skapa tillväxt genom fortsatt satsning på våra medarbetare och kunder”, säger Zakaria Abna-Aissa, affärschef för Flygbussarna.

”Vi ska ta det bästa från två bolag och göra något ännu bättre av detta. Vi kommer inte heller nöja oss med att bara förvärva Flygbussarna, utan vi har stora planer på att bygga ut verksamheten och låta fler gäster få möjlighet att åka komfortabelt, miljövänligt och prisvärt till och från våra flygplatser”, säger Robert Nyberg, vd för Vy Travel.

Valentums transaktionsteam bestod av Tomas Almgren, Henrik Jakobsson, Henrik Falkenby och Felicia Nordin.

Kontakt

Henrik Jakobsson

Director

henrik.jakobsson@cwicf.com

+46 727 16 61 00

Om Valentum

Valentum är en nytänkande projektledare inom företagstransaktioner med fokus på försäljningar och förvärv av stora onoterade företag.

Vill du veta hur ditt företag står sig inför en potentiell försäljning?

Kontakta oss för att få en analys av ditt företag och marknad samt vilka möjligheter som finns inför en försäljning.

Vi använder cookies för att kunna erbjuda bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi hanterar cookies.