Besök Clearwater International Sverige
Clearwater International

Valentum lanserar tjänst för bolag med likviditetsproblem

Idag har många fina och välskötta entreprenörsbolag det otroligt tufft med likviditeten. De kämpar för sin överlevnad på grund av coronautbrottet. För att hjälpa bolag som befinner sig i trångmål har Valentum tagit fram en ny processtruktur där en grupp utvalda och förberedda investerare på bara ett par veckor är beredda att bidra med kapital. Detta är att jämföra med de tre till sex månader som en normal kapitalresning tar. Kapitalet kommer att vara av väldigt varierande storlek.

”Vi på Valentum känner att även vi har ett ansvar att hjälpa till – inte bara för entreprenörernas skull utan även för att rädda de anställda som bolagen sysselsätter. Vi tror dessutom att vi har en unik möjlighet att bidra, då vi har starka relationer både till många av Sveriges mest framgångsrika entreprenörer och till ett nätverk av kapitalstarka investerare som gärna kliver in och stöttar bolag med problem. Därför lanserar vi nu denna nya tjänst”, kommenterar Tomas Almgren, VD och Partner på Valentum.

Statens insatser hittills är fokuserade på likviditet och att hindra företag från att göra uppsägningar, men många bolag kommer få problem med soliditeten i och med att förlorade intäkter ger förluster. Tjänsten som Valentum utvecklat innebär att bolaget agerar mellanhand vid kapitalanskaffning i form av eget kapital. Ett tiotal kapitalstarka investerare har anmält intresse för att delta och gruppen kan förhoppningsvis utökas ytterligare. Eftersom Valentums specialitet är att jobba med mellanstora bolag riktar sig tjänsten till bolag med en omsättning om minst 100 miljoner kronor.

”Vi befinner oss mitt i en mycket tuff tid, men tillsammans kan vi ta oss igenom krisen,” avslutar Tomas Almgren.

 

Bakgrund – Tomas Almgren berättar:

”Sedan vi drog igång Valentum för åtta år sedan har vi haft som ledord att vi ska vara entreprenörens bästa vän. Under åren som gått har vi byggt upp Sveriges mest framgångsrika rådgivarfirma för medelstora, entreprenörsägda bolag. Vi har haft nöjet att hjälpa en mängd framgångsrika entreprenörsbolag att hitta nya ägare, ta in partners för tillväxt eller realisera delar av det värde som ägarna har byggt upp”.

 

Har ditt bolag likviditetsproblem? Ta då chansen och kontakta oss på Valentum för mer information samt en snabb utvärdering om denna nya tjänst som vi erbjuder är något som kan hjälpa i just den situation ditt bolag befinner sig i. Se nedan för kontaktuppgifter till vår VD Tomas Almgren.

Kontakt

Tomas Almgren

VD & Partner

tomas.almgren@cwicf.com

+46 70 450 03 69

Om Valentum

Valentum är en nytänkande projektledare inom företagstransaktioner med fokus på försäljningar och förvärv av stora onoterade företag.

Vill du veta hur ditt företag står sig inför en potentiell försäljning?

Kontakta oss för att få en analys av ditt företag och marknad samt vilka möjligheter som finns inför en försäljning.

Vi använder cookies för att kunna erbjuda bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi hanterar cookies.