Besök Clearwater International Sverige
Clearwater International

Försäljning av Cue Dee till Lagercrantz Group

Cue Dee är ett världsledande bolag i sin nisch inom telekomutrustning. Bolaget utvecklar och säljer i första hand fästen med höga krav på hållfasthet och flexibilitet. Valentum Partners har agerat rådgivare till ägarna av Cue Dee vid försäljningen av samtliga aktier till Lagercrantz Group.

Cue Dee har en årlig försäljning om ca 180 MSEK med god lönsamhet. I första hand fokuserar bolaget på utveckling och försäljning av fästen som används för montering av bl.a. mobilnätsenheter i master, på tak eller på andra utsatta ställen. Bolaget har globala kunder inom främst telekombranschen. Cue Dee har sitt huvudkontor i Robertsfors, norr om Umeå samt ett dotterbolag i Kina.

Lars Olofsson, VD och tidigare delägare till Cue Dee:

”Vi har arbetat med antenner, master och lösningar för upphängning av utrustning sedan slutet av 70-talet. Vårt fokus på kvalitet och flexibilitet har uppskattats av kunder över hela världen. Med Lagercrantz får Cue Dee fortsatt goda möjligheter att utvecklas för att möta våra kunders framtida behov.”

Efter en process med stort intresse valde ägarna att gå vidare med Lagercrantz som är en teknikkoncern som erbjuder värdeskapande teknik, antingen med egna produkter eller med produkter från ledande leverantörer. Inom koncernen finns ett 40-tal bolag, vart och ett orienterat mot en specifik delmarknad, en nisch. Cue Dee kommer att ingå i Lagercrantz division Mechatronics från april 2015.

 

Kontakt

Gustaf Plyhm

Partner

gustaf.plyhm@cwicf.com

+46 709 39 21 12

Om Valentum

Valentum är en nytänkande projektledare inom företagstransaktioner med fokus på försäljningar och förvärv av stora onoterade företag.

Vill du veta hur ditt företag står sig inför en potentiell försäljning?

Kontakta oss för att få en analys av ditt företag och marknad samt vilka möjligheter som finns inför en försäljning.

Vi använder cookies för att kunna erbjuda bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi hanterar cookies.