Besök Clearwater International Sverige
Clearwater International

Försäljning av IsaDora till Axcel

Axcel investerar i IsaDora – Nordens ledande kosmetikföretag med produktion och huvudkontor i Malmö samt ytterligare produktionsanläggning i Bern. IsaDora grundades av Ingvar Vigstrand med familj 1983 och finns idag representerade på mer än 40 marknader globalt och är ett av Europas största oberoende kosmetikvarumärken.

IsaDoras senaste offentliga omsättning var 426 miljoner kr med ett resultat före skatt på 148 miljoner kr.

”Sedan företaget grundades 1983 har vi gjort en fantastisk resa som familjeföretag och har etablerat oss som nummer ett på den svenska hemmamarknaden. Det är alltid ett stort beslut att sälja sitt livsverk, men efter en längre tids dialog med Axcel känner vi oss säkra på att vi nu har hittat rätt partner för att ta IsaDora vidare till nästa nivå”, säger Ingvar Vigstrand, ägare och VD för IsaDora.

”Ingvar Vigstrand har skapat ett unikt företag fullt av innovativa och duktiga medarbetare. Vi ser en stor och växande marknad med en årlig tillväxttakt i Norden på upp till 5 %, medan marknader som Mellanöstern, Sydeuropa, Östeuropa och Asien samtliga erbjuder spännande möjligheter och ännu högre tillväxttakt. Vi kan också konstatera att USA har en stor potential som kräver uppföljning och därför ser vi nu verkligen fram emot att tillsammans med IsaDoras ledning arbeta fram en detaljerad plan för framtiden”, säger partner Vilhelm Sundström, som är ansvarig för investeringen hos Axcel.

Valentums transaktionsteam bestod av Tomas Almgren, Joakim Tengzelius, Martin Agerup och Jonathan Enqvist

Kontakt

Tomas Almgren

VD & Partner

tomas.almgren@cwicf.com

+46 70 450 03 69

Om Valentum

Valentum är en nytänkande projektledare inom företagstransaktioner med fokus på försäljningar och förvärv av stora onoterade företag.

Vill du veta hur ditt företag står sig inför en potentiell försäljning?

Kontakta oss för att få en analys av ditt företag och marknad samt vilka möjligheter som finns inför en försäljning.

Vi använder cookies för att kunna erbjuda bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi hanterar cookies.