Besök Clearwater International Sverige
Clearwater International

Försäljning av Lipac Liftar till Riwal

Rådgivare till ägarna av Lipac Liftar vid försäljningen till Riwal.

Lipac Liftar är ett av Sveriges största liftuthyrningsföretag och har sedan starten 1972 byggt upp en flotta på mer än 1000 maskiner. Bolaget förvärvades av Riwal som är en internationell specialist inom uthyrning och försäljning av liftar och teleskoplastare.

Søren Rosenkrands, Riwals chef för affärsutveckling, kommenterar: ”Sverige är ett av de viktigaste områderna när det gäller vår tillväxtstrategi. Förvärvet av Lipac kommer att stärka Riwals marknadsposition i Sverige avsevärt. Riwal och Lipacs nya sammanslagning ger en stark synergieffekt, eftersom båda företagen är specialister på maskiner för arbete i höjden och har kompletterande depåplatser. Vi fokuserar båda på att leverera den bästa kundupplevelsen och våra  kärnvärden är säkerhet och hållbarhet.Vi välkomnar alla Lipac-anställda till Riwal-familjen. ”

Per Hedebark, Lipacs Ägare och VD tillägger: ”Vi är glada över att vårt företag går samman med en av världens ledande aktörer inom uthyrning av liftar mm. Genom att samla våra kunskaper och resurser är jag övertygad om att vi kommer att kunna vidareutveckla vår kombinerade verksamhet på den svenska marknaden till gagn för våra kunder. Lipacs anställda kommer att kunna dra nytta av nya utvecklingsmöjligheter inom den internationella Riwal-koncernen ”.

Transaktionsteamet på Valentum bestod av: Tomas Almgren och Oscar Coster

 

Kontakt

Tomas Almgren

VD & Partner

tomas.almgren@cwicf.com

+46 70 450 03 69

Om Valentum

Valentum är en nytänkande projektledare inom företagstransaktioner med fokus på försäljningar och förvärv av stora onoterade företag.

Vill du veta hur ditt företag står sig inför en potentiell försäljning?

Kontakta oss för att få en analys av ditt företag och marknad samt vilka möjligheter som finns inför en försäljning.

Vi använder cookies för att kunna erbjuda bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi hanterar cookies.