Besök Clearwater International Sverige
Clearwater International

Försäljning av MM-Sports till Verdane

MM Sports är en av Norden största aktörer inom kosttillskott och träningskläder med stor online-närvaro och sex fysiska butiker i Sverige. Sedan verksamheten startades unde 2002 har bolaget vuxit kraftigt och nått en omsättning som överstiger 200 miljoner sek. Under 2014 bestämde sig ägaren att sälja en minoritetsandel för att stärka bolaget med ytterligare kapital, realisera en dela v det uppbyggda värdet och samtidigt få en strategisk partner i bolagets fortsatta tillväxtfas.

MM Sports grundades 2002 av Olle Sparringsjö. Bolaget har under hans ledning vuxit kraftigt, helt utan externt kapital. Bolagets breda sortiment innefattar både kläder och högkvalitativa kosttillskott. MM Sports fokuserar på bra pris, kvalitet, service och snabba leveranser.

Under 2014 anlitades Valentum för att hitta en partner för fortsatt tillväxt. Valet för på Verdane Capital som har stor erfarenhet av E-handelsinvesteringar. MM Sports var Verdane Capitals 25:e investeringar inom segmentet. Tack vare praktisk erfarenhet från så många företaget kunde Vedane Capital snabbt inkomma med mängder av konkreta förslag för att ytterligare stärka MM Sports. En av satsningarna blir att satsa på ytterligare internationell tillväxt.

”MM Sports är ett välskött bolag som står för hög kvalitet och god kundservice. Vi tror att det finns en stor potential i kostillskott i takt med att fler människor vill leva hälsosamt och träna”, säger Staffan Mörndal, Partner på Verdane.

”När jag träffade Verdane fick jag snabbt ett stort förtroende för dem. Deras medarbetare är vandrande lexikon på hur man lyckas med affärsutveckling på nätet och därför är jag mycket glad över att ta in dem som en ny partner i bolaget” säger Olle Sparringsjö, grundare av MM Sports och VD.

Kontakt

Gustaf Plyhm

Partner

gustaf.plyhm@cwicf.com

+46 709 39 21 12

Om Valentum

Valentum är en nytänkande projektledare inom företagstransaktioner med fokus på försäljningar och förvärv av stora onoterade företag.

Vill du veta hur ditt företag står sig inför en potentiell försäljning?

Kontakta oss för att få en analys av ditt företag och marknad samt vilka möjligheter som finns inför en försäljning.

Vi använder cookies för att kunna erbjuda bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi hanterar cookies.