Besök Clearwater International Sverige
Clearwater International

Försäljning av Persson Innovation till Ceder Capital

Ceder Capital har förvärvat Persson Innovation AB (“Bolaget”) från Connecting Capital i samarbete med ledningen. Ceder Capital ser fram emot att stödja ledningen i sitt arbete att fortsätta växa bolaget globalt. Samarbetet ger Persson Innovation utökade resurser, både finansiellt och operativt, att utveckla och expandera verksamheten och därmed skapa mervärde för bolagets kunder. Persson Innovation grundades 1982 och är en världsledande tillverkare av pappers- och plastbärande handtag samt applikationsmaskiner till förpackningsindustrin. Bolaget har huvudkontor i Kumla, Sverige och en omsättning på cirka SEK 80 miljoner. Perssons produkter utgör en viktig komponent för kunder som nyttjar husdjurs-, tvättmedels-, dryckes-, kemiska- och elektronikprodukter.

Kristian Nordgren, VD på Persson Innovation, kommenterar “Vi ser fram emot att fortsätta vår tillväxt tillsammans med Ceder Capital. Samarbetet med Ceder Capital ger bolaget tillgång till betydande resurser och kunskaper inom internationalisering. Vi vill också tacka Connecting Capital som har hjälpt oss att växa samt bibehålla vår position som världsledare inom handtag för förpackningsindustrin”.

Kontakt

Tomas Almgren

VD & Partner

tomas.almgren@cwicf.com

+46 70 450 03 69

Om Valentum

Valentum är en nytänkande projektledare inom företagstransaktioner med fokus på försäljningar och förvärv av stora onoterade företag.

Vill du veta hur ditt företag står sig inför en potentiell försäljning?

Kontakta oss för att få en analys av ditt företag och marknad samt vilka möjligheter som finns inför en försäljning.

Vi använder cookies för att kunna erbjuda bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi hanterar cookies.