Besök Clearwater International Sverige
Clearwater International

Försäljning av Poster Store till Desenio

Rådgivare till Poster Stores grundare vid försäljning till Desenio.

Poster Store, en av de snabbast växande DTC-bolagen (direct-to-consumer) inom väggkonst, blev förvärvade av Desenio, Europas ledande e-handelsbolag inom posters och ramar. Riskkapitalbolaget Verdane är Desenios majoritetsägare.

Den kombinerade gruppen kommer stärkas av en gemensam produktportfölj av prisvärda posters, ramar och relaterad väggkonst. Gruppen kommer även dra nytta av gemensamt datadrivna kreativa processer och digital marknadsföringsexpertis, samt den gemensamma målsättningen att hjälpa personer att skapa vackra hem genom prisvärd och lättillgänglig väggkonst.

Båda bolagen kommer att fortsätta driva verksamheterna under respektive varumärke medan de fortsätter att expandera i Europa, USA och Asien. Den nya gruppen kommer omsätta över 1 miljard SEK under 2020.

“Genom att lära av varandra kommer Desenio och Poster Store kunna erbjuda mer och bättre konst till riktigt bra priser till konstälskande konsumenter i Europa, USA och Asien. Jag är mer än stolt över vårt team som har tagit Poster Store så här långt på bara sex år, och vi ser alla fram emot att lära känna och arbeta med våra nya kollegor”, säger Tobias Renlund, VD och medgrundare av Poster Store.

“Poster Store-teamet har uppvisat en fantastisk design- och marknadsföringskompetens, och våra produktstilar, estetik, design och urvalsfokus är i stark samklang. Tillsammans kommer vi ta oss an expansion till USA och Asien medan vi fortsätter att demokratisera konst och design. Det är en svensk tradition som vi är stolta att vara en del av”, säger Fredrik Palm, VD av Desenio.

Transaktionsteamet bestod av Tomas Almgren, Henrik Jakobsson, Jonathan Enqvist och Felicia Nordin.

Kontakt

Henrik Jakobsson

Director

henrik.jakobsson@cwicf.com

+46 727 16 61 00

Om Valentum

Valentum är en nytänkande projektledare inom företagstransaktioner med fokus på försäljningar och förvärv av stora onoterade företag.

Vill du veta hur ditt företag står sig inför en potentiell försäljning?

Kontakta oss för att få en analys av ditt företag och marknad samt vilka möjligheter som finns inför en försäljning.

Vi använder cookies för att kunna erbjuda bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi hanterar cookies.