Besök Clearwater International Sverige
Clearwater International

Försäljning av Speed Group till Ratos

Speed Group har cirka 900 medarbetare med etablering i sydvästra Sverige och huvudkontor i Borås. Bolaget erbjuder flexibla tjänster med kundanpassade lösningar med allt från traditionell bemanning av lager och industri till komplett övertagande av hela värdekedjan inom logistik och produktion. Valentum Partners har agerat som rådgivare till ägarna av Speed Group vid försäljningen till Ratos AB (publ). Köpeskillingen (enterprise value) för 100% av bolaget uppgår till cirka 450 MSEK.

Speed Group grundades 2004 och ägs idag av grundarna Jarl Ternander och Daniel Johansson samt Jesper Andersson och VD Catrin Wirfalk. Tillsammans med duktiga medarbetare har verksamheten utvecklats framgångsrikt och Speed är idag en av Sveriges ledande tjänsteleverantörer inom sina verksamhetsområden.

Efterfrågan på effektiva logistiktjänster ökar kontinuerligt i takt med den snabbväxande e-handeln, centralisering av lager på strategiska platser samt ökad komplexitet i logistiksystemen. Detta i kombination med en växande bemanningsmarknad i behov av flexibla lösningar av kompetent personal ger Speed Group en stark konkurrensfördel i en intressant marknadsnisch. Speed Group har haft en genomsnittlig organisk tillväxt om drygt 30% per år under god lönsamhet och har de senaste två åren utsetts till gasellföretag.

”Vi är glada att vi hittat en stark svensk samarbetspartner i Ratos med en 150-årig industriell bakgrund där jag tillsammans med ägarna är övertygad om att valet av Ratos tillför oss nätverk, kompetens och långsiktighet som stämmer väl med vår värdegrund. Tillsammans stärker vi våra förutsättningar för fortsatt tillväxt i vår strävan efter att möta våra kunders ökade behov av flexibla och effektiva lösningar”, säger Speed Groups VD Catrin Wirfalk.

Kontakt

Tomas Almgren

VD & Partner

tomas.almgren@cwicf.com

+46 70 450 03 69

Om Valentum

Valentum är en nytänkande projektledare inom företagstransaktioner med fokus på försäljningar och förvärv av stora onoterade företag.

Vill du veta hur ditt företag står sig inför en potentiell försäljning?

Kontakta oss för att få en analys av ditt företag och marknad samt vilka möjligheter som finns inför en försäljning.

Vi använder cookies för att kunna erbjuda bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi hanterar cookies.