Besök Clearwater International Sverige
Clearwater International

Rådgivare till Aarke vid försäljningen till Altor

Vi har rådgivit grundarna bakom det snabbväxande konsumentvarumärket Aarke att ta in Altor som ny partner i bolaget. Altor valdes som partner mot bakgrund av deras track-record i att bistå grundare i snabba tillväxtresor.

Aarke har under de senaste åren, med sitt förfinade och tidlösa uttryck, revolutionerat marknaden för home carbonation och tagit en världsledande position i premiumsegmentet. Produkten har fått globalt gehör och tillsammans med Altor som ny partner siktar grundarduon, Carl Ljungh & Jonas Groth, på att omdefiniera hela marknaden för hushållsapparater. Under räkenskapsåret 2020 omsatte bolaget omkring SEK 200m, upp över 100 procent, med försäljning globalt.

Grundarduon kvarstår som signifikanta ägare efter transaktionen och kommer fortsatt vara operationellt fokuserade i sina roller som CEO respektive CPO.

”När vi började utvärdera att ta in en partner, letade vi efter någon som kunde komplettera och bidra med relevant erfarenhet för nästa fas i vår tillväxtresa”, kommenterar Carl Ljungh & Jonas Groth. ”Vi kände tidigt att Altor var en väldigt bra match, mycket tack vare deras erfarenhet från att supportera entreprenörer i liknande situationer och att de har en framgångsrik historik när det gäller att stödja snabbväxande konsumentbolag med globala expansionsambitioner”.

”Vi är väldigt imponerade av Aarkes framgång och spektakulära tillväxt, designförmåga, innovation och brand value.” säger Andreas Källström Säfweräng, partner Altor

Team: Tomas Almgren, Martin Agerup, Anton Löwstedt

Kontakt

Martin Agerup

Director

martin.agerup@cwicf.com

+46 73 300 00 14

Om Valentum

Valentum är en nytänkande projektledare inom företagstransaktioner med fokus på försäljningar och förvärv av stora onoterade företag.

Vill du veta hur ditt företag står sig inför en potentiell försäljning?

Kontakta oss för att få en analys av ditt företag och marknad samt vilka möjligheter som finns inför en försäljning.

Vi använder cookies för att kunna erbjuda bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi hanterar cookies.