Besök Clearwater International Sverige
Clearwater International

Rådgivare till Monterro vid försäljningen av Grade till Viking Venture

Clearwater har agerat rådgivare till Monterro vid försäljningen av portföljbolaget Grade, en ledande leverantör av B2B-mjukvara inom Human Capital Management. Bolaget har sedan det förvärvades av Monterro tredubblat sin ARR, framför allt genom utveckling av nya funktioner i mjukvaruplattformen och kontrakt med nya kunder.

Grade erbjuder en helhetslösning inom HCM-mjukvara, inkluderande Learning Management, Talent Management och Pulse surveys. Bolaget har en stark position inom offentlig sektor samt bland stora privata företag i Sverige. Med huvudkontor i Lund och cirka 35 anställda omsätter man över SEK 40m om året.

Viking Venture kommer att bidra med resurser, erfarenhet och stöd för att ytterligare accelerera tillväxten framgent. Ett tiotal anställda inklusive managementteamet, som sedan tidigare är aktieägare i bolaget, kommer att kvarstå som operativa minoritetsägare och fortsätta utveckla mjukvaruerbjudandet och bolaget tillsammans med Viking Venture.

Kontakt

Martin Agerup

Director

martin.agerup@cwicf.com

+46 73 300 00 14

Om Valentum

Valentum är en nytänkande projektledare inom företagstransaktioner med fokus på försäljningar och förvärv av stora onoterade företag.

Vill du veta hur ditt företag står sig inför en potentiell försäljning?

Kontakta oss för att få en analys av ditt företag och marknad samt vilka möjligheter som finns inför en försäljning.

Vi använder cookies för att kunna erbjuda bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi hanterar cookies.