Besök Clearwater International Sverige
Clearwater International

Rådgivare till Stronger vid försäljningen till Polaris

Stronger, ett extremt snabbväxande DTC-varumärke (direct-to-consumer) inom träningskläder för kvinnor, tog in Polaris som partner för att accelerera tillväxt och internationell expansion.

Stronger grundades 2014 av Henrik Grundén, Juri Gendelman och Joel Almqvist. Bolaget har sedan starten lyckats med att ta en stark position den snabbväxande marknaden för träningskläder för kvinnor genom ett fantastiskt fint varumärke och ett attraktivt produkterbjudande. Med en skalbar affärsmodell och datadriven digital marknadsföring i högsta klass har bolaget uppnått en extremt stark tillväxt internationellt. Bolaget omsatte över 300m med försäljning till kvinnor i över 120 länder globalt under 2020.

Strongers affärsmodell möjliggör att med egen kanal och egna produkter skapa en direkt relation med kunderna. Affärsmodellen tillåter Stronger att växa kraftigt internationellt, där man med låga kostnader och hög grad av flexibilitet kan gå in i nya marknader och fördela resurser till de marknaderna med bäst genomslag.

För att accelerera bolagets tillväxtresa, fortsätta skala upp internationellt och ta Stronger till nästa nivå valde grundarna att ta in Polaris som partner. Grundarteamet kvarstår alla som betydande delägare i partnerskapet och kommer fortsätta att vara operativt engagerade framöver.

”Vi är glada att välkomna Polaris in i ett partnerskap för att tillsammans axla våra ambitiösa tillväxtplaner och att nå ut och inspirera fler kvinnor både i Sverige och internationellt” – Henrik Grundén, Creative Director och medgrundare av Stronger.

”Vi är imponerade över vad grundarna och ledningen har byggt upp som lett till en fantastisk utveckling. Bolaget agerar på en attraktiv tillväxtmarknad, drivet av ökad fokus på hälsa och vi ser fortsatt stor tillväxtpotential framöver – främst genom fortsatt internationell expansion. Vi ser fram emot att bistå grundarna och ledningen med vår erfarenhet av bolagsutveckling” – Johan Pernvi, Partner på Polaris.

Team: Gustaf Plyhm, Martin Agerup, Henrik Falkenby, Fransiska Aspegrén

Kontakt

Henrik Falkenby

Associate Director

henrik.falkenby@cwicf.com

+46 70 377 05 99

Om Valentum

Valentum är en nytänkande projektledare inom företagstransaktioner med fokus på försäljningar och förvärv av stora onoterade företag.

Vill du veta hur ditt företag står sig inför en potentiell försäljning?

Kontakta oss för att få en analys av ditt företag och marknad samt vilka möjligheter som finns inför en försäljning.

Vi använder cookies för att kunna erbjuda bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi hanterar cookies.